Gerard Versantvoort met de Vrijwilligerspenning en burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen
Gerard Versantvoort met de Vrijwilligerspenning en burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen Foto: Wil Feijen

Vrijwilligerspenning voor Gerard Versantvoort

Algemeen

Son en Breugel - Op dinsdag 26 maart heeft burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen de Vrijwilligerspenning uitgereikt aan de heer Gerard Versantvoort. De Vrijwilligerspenning is een jaarlijkse onderscheiding die wordt toegekend als blijk van waardering voor personen die zich belangeloos hebben ingezet voor de gemeenschap van Son en Breugel, zowel voor inwoners als niet-inwoners.

Gerard Versantvoort heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd als vrijwilliger gedurende meer dan 50 jaar. Zijn toewijding aan verschillende terreinen van de lokale gemeenschap, met name zijn inzet voor senioren, wordt erkend en gewaardeerd.

Katholieke Bond van Ouderen
Sinds 2014 is Gerard actief als bestuurslid van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Son en Breugel. Hij heeft verschillende functies vervuld binnen het bestuur, waaronder die van secretaris, penningmeester en plaatsvervangend voorzitter. Daarnaast heeft hij als cliëntondersteuner en ouderenadviseur een waardevolle rol gespeeld binnen de KBO. Bovendien vertegenwoordigt hij de KBO in de Seniorenraad van Son en Breugel, waar hij bijdraagt aan de belangenbehartiging van senioren in de gemeenschap.

Brede inzet voor de gemeenschap
Gerard heeft zich gedurende zijn lange vrijwilligersloopbaan ingezet voor diverse andere verenigingen en organisaties. Zo was hij jeugdleider bij voetbalvereniging SBC in de periode van 1968 tot 1973 en lid van het jeugdbestuur van SBC van 1972 tot 1993. Van 1980 tot 1995 zat hij in het schoolbestuur van basisschool De Stokland in Breugel. Daarnaast was Gerard lid van het parochiebestuur van de Sint-Genovevakerk in Breugel van 1995 tot 2002. Hij heeft zich tevens ingezet als vrijwilliger bij de Wereldwinkel van 2001 tot 2011, waar hij onder andere de rol van penningmeester vervulde. Bovendien heeft hij zich ingezet bij het Taalpunt van 2019 tot 2022, waar hij samen met anderen mensen hielp die moeite hebben met lezen en schrijven.

De uitreiking van de Vrijwilligerspenning aan Gerard Versantvoort is een erkenning van zijn onschatbare bijdrage aan de lokale gemeenschap van Son en Breugel gedurende vele decennia.


Gerard Versantvoort met de Vrijwilligerspenning
Gerard Versantvoort krijgt de Vrijwilligerspenning van burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen
Gerard Versantvoort met de Vrijwilligerspenning