Nieuwe AED in de wijk 't Eigen
Nieuwe AED in de wijk 't Eigen Foto: Ingezonden

Nieuwe AED in de wijk ‘t Eigen

Algemeen

Son en Breugel - Vorige week vertelde Marc Wolf in een artikel over te weinig openbare AED’s in Son en Breugel. In korte tijd heeft Son en Breugel er weer een AED bij! Hans Schoonen van de wijk ‘t Eigen in Breugel heeft zich persoonlijk ingezet om deze oplossing te omarmen voor zijn omgeving. Als hartpatiënt die zelf, evenals zijn oom, grootvader en vader, hartproblemen heeft gekend, begrijpt hij als geen ander het belang van snelle toegang tot levensreddende apparatuur.

“Het idee om een AED beschikbaar te hebben in onze wijk kwam voort uit een diepgaand besef van de noodzaak ervan”, zegt hij. “Met een mix van jonge gezinnen en oudere bewoners in onze straat voelden we ons kwetsbaar zonder directe toegang tot een AED, vooral gezien het feit dat de dichtstbijzijnde zich bij de Genovevakerk bevindt”, aldus Hans.

Pulse4all biedt gemeenschappen de mogelijkheid om voor een maandelijks bedrag van € 45,- een AED te plaatsen die regelmatig onderhouden en vervangen wordt. Het initiatief van Pulse4all bood een praktische en betaalbare oplossing. “We waren al een tijdje op zoek naar mogelijkheden om een AED te verkrijgen, maar de hoge aanschaf- en onderhoudskosten waren ontmoedigend”, voegt Hans toe, “en Pulse4all maakte het mogelijk om voor een redelijk bedrag per maand een AED te plaatsen.”

De AED werd onlangs geïnstalleerd aan de gevel van zijn woning en is nu geregistreerd als een openbare AED bij www.hartslag.nu. Deze inspanning is niet alleen een eerbetoon aan zijn overleden vader en andere familieleden die met hartproblemen worstelen, maar ook een daad van zorg voor de gehele omgeving.

Meer informatie over Pulse4all en hun initiatief is te vinden op hun website https://pulse4all.nl/.